Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τρέχοντας στην Αιώνια Πόλη! Μαραθώνιος Ρώμης





Στις 20 Μαρτίου ήμουν κι εγώ όπως και άλλοι 120 Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ρώμης. Ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί μέχρι και πριν λίγες μέρες χιόνιζε και η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν. τις μέρες που ήμασταν εκεί είχε 10-20 βαθμούς, θερμοκρασία ιδανική για Μαραθώνιο. Επιλέξαμε να φτάσουμε Σάββατο στην Ρώμη και να κάνουμε τουρισμό μετά τον αγώνα.. Γιατί η εμπειρία από τους προηγούμενους Μαραθωνίους που περπατούσαμε για μέρες πριν τον αγώνα δεν ήταν και τόσο καλή.

Η έκθεση του Μαραθωνίου (marathon village) βρίσκεται αρκετά μακριά από το κέντρο αλλά μόλις5-6 στάσεις από τις κεντρικές στάσεις του Μετρό. Επειδ
ή πήγαμε αργά το Σάββατο υπήρχαν μπλουζάκια μόνο S και XXL, πήρα βέβαια XXL γιατί το S θα το φορούσα για σκουφάκι. Η μπλούζες δυστυχώς ήταν βαμβακερές αλλά μας αποζημίωσε η ASSICS τσάντα πλάτης.
Η έκθεση ήταν πάνω κάτω όπως της Αθήνας. Με τιμές ίδιες και λίγο χαμηλότερες από Ελλάδα. Στην έκθεση είχε και pasta party με 3 ευρώ στο οποίο δεν πήγαμε γιατί μας περίμενε παρέα. Οπότε λίγη ώρα μετά ξεκινήσαμε το δικό μας pasta party που μαζί με το pizza party κράτησε για πολλές μέρες. Τα εστιατόρια της Ρώμης παρόλο που δεν σου γεμίζουν το μάτι
εμφανισιακά καθότι τα περισσότερα θυμίζουν Ταβέρνα της δεκαετίας του 80 έχουν τόσο απολαυστικές μακαρονάδες και πίτσες που δεν τις βρίσκεις ούτε στα κυριλέ εστιατόρια του Κολωνακίου. Καλό θα είναι να έχετε κάνει μια κράτηση πριν πάτε.
Το πρωί της Κυριακής έφτασε, Η πρώτη κίνηση ήταν να ντυθώ και να να κατέβω να πιώ ένα espressaki στο πόδι με 0,80 ευρώ.
Επειδή μέναμε piazza di Spagna 800 μέτρα από την εκκίνηση επαναπαυτήκαμε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην εκκίνηση τρέχ
οντας 5 λέπτά πριν. Ο αγώνας ξεκινάει από το γνωστό σε
όλους Κολοσσέο και τερματίζει στο γνωστό σε όλους Κολσοσέο. 12000 αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν πίσω από την γραμμή τις Εκκίνησης ... Η εκκίνηση δόθηκε σε 4 κύματα υποτίθεται! Φανταστείτε ότι ήμασταν χωρισμένοι σε 4 κύματα.. έφυγε το πρώτο κύμα και μετά από 2 λεπτά δόθηκε η εκκίνηση και για τα 3 κύματα συν χρόνος τα οποία είχαν γίνει ένα.. Αυτό σε συνδυασμό με τον δρόμο που σε αρκετά σημεία γινόταν αρκετά στενός είχαν σαν αποτέλεσμα τα πρώτα μας 10 χιλιόμετρα να είναι τα πιο αργά του αγώνα.
Η διαδρομή είναι σχεδόν όλη μέσα στο κέντρο της πόλης και περνάει μπροστά από τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης σχημάτιζε ένα μεγάλο οχτάρι και μόνο για 2-3 χιλιόμετρα
περνάει από τον ίδιο δρόμο.. μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι πλακόστρωτο αλλά δεν είναι και πολύ ενοχλητικό. Ανηφόρες πολύ ελάχιστες. Ο κόσμος αρκετός αλλά οι περισσότεροι συνοδοί και Τουρίστες που αρκετές φορές πεταγόταν μπροστά στα πόδια σου.
Η οργάνωση πολύ καλή , το προηγούμενο βράδυ κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο και βλέποντας τα στενά δρομάκια που θα περνούσε ο αγώνας απόρησα πως θα μπορέσουν να τρέχουν 12000 άνθρωποι σε μια πόλη με τόσο Τουρισμό αλλά οι διοργανωτές τ;α κατάφεραν μια χαρά.

+ Η ομορφιά της Ρώμης
+Άριστη τροφοδοσία
+ Εκκίνηση και τερματισμός στο κέντρο της πόλης


- Το στρίμωγμα στα πρώτα χιλιόμετρα
Σας τον συστήνω ανεπιφύλαχτα!



Δεν υπάρχουν σχόλια: