Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ευτυχισμένο το 2500!!

2010 χρόνια μετά τη Γέννηση του Χριστού αλλά και 2500 μετά τη γέννηση του Μαραθωνίου, τον οποίο λατρεύουμε σαν θρησκεία εμείς οι δρομείς. Χθες είδα στην τηλεόραση ότι στον πρώτο Μαραθώνιο της χρονιάς που γίνεται στην Κίνα είχαν γεμίσει τους δρόμους με Ελληνικές σημαίες. Ελπίζω να μην είναι μόνο οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες λάτρεις του «Θεού» του Μαραθωνίου.

Εύχομαι λοιπόν το νέο έτος να είναι το έτος που θα γίνει ο Μαραθώνιος ακόμα πιο δημοφιλές άθλημα σε όλο τον κόσμο αλλά κυρίως στην Ελλάδα..

Εύχομαι να έχουμε υγεία για να τρέχουμε αλλά και να συνεχίσουμε να τρέχουμε για να έχουμε

υγεία.

Αυτός ήταν και ο βασικός στόχος μου στην αρχή του περασμένου έτους , να είμαι καλά και να μπορώ να τρέχω, ο οποίος επιτεύχθηκε . Ο δεύτερος στόχος ήταν η βελτίωση του ατομικού χρόνου στο Μαραθώνιο και στους μικρότερους αγώνες ο οποίος επετεύχθη επίσης. Τους ίδιους ακριβώς στόχους έχω και για το νέο έτος.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μεσημέρι έκανα το τελευταίο 10αρι της χρονιάς. Άκουσα από 4 διαφορετικά άτομα την ίδια πρόταση «Μα καλά, τέτοια μέρα τρέχεις?» Στην αρχή αναρωτήθηκα «μήπως είναι αμαρτία να τρέχεις Παραμονή Πρωτοχρονιάς?» αλλά μετά κατάλαβα ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι όταν τρέχω δεν κάνω αγγαρεία αλλά μου αρέσει. Όσο και να προσπαθήσω δε μπορώ να τους το εξηγήσω αυτό. Μόνο εσείς μπορείτε να με καταλάβετε!

Καλά Χιλιόμετρα!!

2 σχόλια:

kanivallos είπε...

Απογευματομεσημεράκι πρωτοχρονιάς, έτρεξα ένα 20άρι στην παραλιακή.
Προφανώς το ίδιο θα σκέφτονταν κι αυτοί που με έβλεπαν, αλλά έχει πάψει προ πολλού να με ενδιαφέρει η γνώμη του πλήθους, προτιμώ και με ενδιαφέρει η γνώμη των φίλων μου.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ έτρεχες, εγώ κολύμπαγα τα ίδια ακούσαμε και οι δυο...anyway αυτό που γίνεται στον κλασσικό με τους ξένους προσωπικά με έχει συγκλονίσει, ο σεβασμός και η λαχτάρα που δείχνουν για αυτόν ενώ εμείς τσαντιζόμαστε που έχουν κλείσει οι δρόμοι και κορνάρουμε για να τους περάσουμε κάθετα απλά και μόνο για να πιούμε το καφεδάκι μας...